Flyboardclinics

Flyboardclinics

Zoals de naam het al zegt geven wij van Flyboardclinic, flyboardclinics, oftewel les in flyboarden. Sinds het uitvinden van de sport was Flyboardclinic.nl 1 van de 3 eerste aanbieders van flyboardlessen in Nederland. Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot de bekendste flyboardles aanbieder van Noord-Nederland. Bij ons kunt u terecht voor beginnerslessen maar ook als u al eens heeft geflyboard en graag wat meer wilt leren bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat het flyboarden zo leuk maakt is dat - anders dan bijvoorbeeld wakeboarden en waterskien - iedereen al na 1 les kan flyboarden. Daarom is het flyboarden ook zo populair onder vrijwel iedere leeftijd. Zo hebben wij mensen begeleid in de leeftijd van 10 - 70 jaar! Voor ieder niveau wordt u passend begeleidt. Waarschijnlijk heeft u het flyboarden al eens gezien op televisie of YouTube en waarschijnlijk dacht u “wauw dat kan ik vast echt niet” en “dat zal wel heel moeilijk zijn” maar niets is minder waar.

“Bij flyboardclinic bent u verzekerd van een ontzettend mooie ervaring!”

Uiteraard wordt er met elk instapniveau rekening gehouden, zo gaat u als beginner vaak niet hoger dan 2 meter boven het water, tenzij u het al snel onder de knie heeft en u zelf aangeeft dat u hoger wilt. Tijdens de clinics zit er 1 van onze instructeurs op de waterscooter die bepaald hoe hoog of hoe snel u door het water gaat. Echter bent u zelf degene die bepaald welke richting dat u met het flyboard op gaat u bent dus zo vrij als een vogel, En maakt u geen zorgen dit heeft u sneller onder de knie dan u denkt!

Een flyboardclinic bestaat uit 10 of 20 minuutenflyboarden per persoon. Voorafgaand aan het flyboarden krijgt u natuurlijk een uitgebreidde uitleg over hoe het flyboarden in zijn werk gaat. Het enige wat u mee hoeft te nemen zijn zwemkleding, droge kleding en een handdoek. Wij zorgen voor een wetsuit en zwemvest!

Bent u enthousiast geworden? Neem dan gauw contact met ons op, of boek een reservering via de website, want flyboarden dat moet je een keer gedaan hebben!

Wat is flyboarden?

Flyboarden is in 2011 ontwikkeld door de fransman en waterscooter- of jetskiracer Franky Zapata. Bij het flyboarden wordt er gebruik gemaakt van een waterscooter. De waterscooter heeft een jet motor waarbij de waterscooter water opzuigt en - bij normaal gebruik - het water aan de achterkant ‘uitblaast”. Bij het flyboarden word een slang gemonteerd aan de waterscooter. Deze slang word weer verbonden met een flyboard. Een flyboard is eigenlijk niets meer dan een spruitstuk die het water in 2 scheidt met daarop 2 schoenen gemonteerd.

Doordat het water met hoge snelheid door het flyboard blaast (soms wel met 60 liter per seconde!) wordt er opwaartse kracht gerealiseerd. Vaak word gedacht dat de flyboarder op de waterstralen staat maar dit is niet het geval, doordat er meer massa aan water naar beneden word geblazen dan de flyboarder aan volume heeft in zijn lichaam onstaat er opwaartse kracht. Het werkt dus als een soort raket. Hierdoor is de flyboarder in staat hoog boven - en onder - water te vliegen/duiken.

Sinds 2011 hebben wereldwijd verschillende athleten de sport geadopteerd. Er zijn dan ook jaarlijks Wereld- Europees- en zelfs Nederlands-kampioenschappen in. Doordat de sport nog vrij nieuw is worden er nog steeds trucs uitgevonden die door de betreffende athleet een naam mag worden gegeven. U kunt dus zelf nog een truc verzinnen en deze een naam geven!

Het flyboarden heeft door de jaren al aardig wat ontwikkeling meegemaakt. Zo was het eerste flyboard (de Flyboard Legend) nog gemaakt uit voornamelik gietalluminium. Het nieuwe flyboard - ontwikkeld in 2015 - de Flyboard Pro Series bestaat volledig uit kunstof en is daarom 30% lichter en genereerd meer opwaartse kracht. De slangen waar gebruik van worden gemaakt hebben veel weg van brandweerslangen en meetten respectievelijk 18 en 23 meter. De hoogte die gehaald kan worden word bepaald door het aantal pk’s van de waterscooter en het gewicht van de flyboarder. Met een slang van 23 meter zou iemand van onder de 80 kg ongeveer een hoogte van 18 meter kunnen halen!